Hik friidrott är en förening med ca 100 medlemmar. Vi har allt från ivriga 4-åringar till vuxna toppidrottare i föreningen. De minsta har träning en gång i veckan och då handlar det om lek och rörelse. Barnen får lära sig att lyssna och följa instruktioner, de får röra på sig på ett trevligt sätt som samtidigt utvecklar deras koordination mm. Ju äldre barnen blir dess mer avancerade blir träningarna. Det skall ändå vara skojigt och alla ska kunna utvecklas från sin egen nivå.

Vi har låga avgifter i föreningen, men vi önskar oss att alla föräldrar ställer upp i verksamheten på ett eller annat sätt. Föreningens största tävling – östersjömarathon - ordnas tillsammans med brandmannaföreningen. I arrangemangen behövs alla hjälpande händer – stora som små. Ärevarvet ordnas i början på maj, det är ett evenemang där alla kan samla ihop pengar på ett roligt sätt.

Föreningen driver en glasskiosk på Bulevarden. Vi är glada att vi kan erbjuda många ungdomar sommarjobb, samtidigt är det en viktig inkomstkälla för föreningen. Passa på att köpa glass från hikkens kiosk på sommaren! Kom med i vår verksamhet! Tillsammans gör vi vår förening aktiv och blomstrande!

Jonas Österlund, ordförande